Familiehulp en Jane willen ouderen kans geven om langer thuis te wonen

ouudere

Familiehulp en Jane slaan de handen in elkaar om slimme technologie bekend te maken en te verspreiden in de ouderenzorg. Dankzij deze technologische innovaties kunnen oudere mensen langer in hun eigen woning blijven wonen.

 Jane: slimme patroonherkenning via beweging

Jane is een slimme thuisoplossing met bewegingssensoren en alarmknoppen, die je gemakkelijk en snel kan installeren. De technologie registreert de bewegingen van de inwoner en geeft deze via een app door aan familieleden of mantelzorgers. Wanneer er iets ongewoons gebeurt – bijvoorbeeld wanneer de gebruiker nog geen beweging gemaakt heeft in de slaapkamer om 10 uur ‘s morgens – zal de app dit melden en worden de contactpersonen gewaarschuwd.

Jane biedt zo oudere mensen het comfort om langer van hun eigen woning te kunnen genieten. Ook familieleden en mantelzorgers kunnen met een gerust gemoed hun naasten alle vrijheid geven, zonder dat beiden elkaar voortdurend op de hoogte moeten houden. Bovendien is Jane volledig conform de privacywetgeving, aangezien het systeem enkel bewegingen registreert en alle data sterk beveiligd en versleuteld zijn.

Jane en Familiehulp: drie pijlers voor een progressieve samenwerking

Familiehulp gelooft sterk in de rol van technologie en digitalisering binnen de ouderenzorg. Daarom engageert de thuiszorgorganisatie zich om Jane mee uit te testen bij haar klanten en mantelzorgers. Familiehulp is ervan overtuigd dat Jane een mooie aanvulling kan vormen op haar eigen zorg en ondersteuning.

Beide partijen kijken alvast uit naar een vruchtbare samenwerking, die op drie belangrijke pijlers steunt:

  1. Jane biedt oudere mensen de veiligheid, het comfort en de vrijheid om langer in hun eigen huis te kunnen blijven wonen.
  2. Dit gevoel geldt ook voor de zorgkring van familieleden en mantelzorgers. Via de Jane-app blijven de naasten steeds op de hoogte van de gezondheidstoestand en het comfort van de oudere.
  3. De ervaring en de dienstverlening van Familiehulp binnen de ouderenzorg vormen een meerwaarde bij het bekend maken en uitrollen van technologische hulpmiddelen als Jane in de zorgsector.

Jane ontwikkelt slimme technologie voor de zorgsector en is een jonge start-up van Belfius verzekeringen. Familiehulp is de grootste thuiszorgorganisatie in Vlaanderen (www.familiehulp.be).