Jane of alarmknop?

ouudere

Er bestaan reeds een aantal zorgsystemen in de markt waarbij de zorgkring kan gewaarschuwd worden indien er iets aan de hand is met de oudere. Deze oplossingen bestaan meestal enkel uit alarmknoppen. Bij Jane vinden we dat dit beter kan. Onze oplossing biedt, zowel op een actieve manier (d.m.v. alarmknoppen), als een passieve manier (d.m.v. bewegingssensoren), een 24/7 oplossing om ouderen langer van hun eigen woning te laten genieten.

VOORDELEN VAN ALARMKNOPPEN

Met alarmknoppen kan de zorgkring gewaarschuwd worden als er iets aan de hand is. Er zijn al best wat ouderen die over zo’n alarmknop beschikken. Die kan bestaan uit een polsband, een halsketting of een app op een smartphone.

Op die manier kunnen ouderen snel een waarschuwing uitsturen naar hun zorgkring. Dat is reeds een geweldige stap naar snelle hulp, maar het kan beter.

NADELEN VAN ALARMKNOPPEN

Er zijn namelijk ook een aantal nadelen aan alleen te werken met alarmknoppen. Zo moet de alarmknop binnen handbereik zijn. Soms vergeten ouderen de alarmknop te dragen of hebben ze hun gsm niet bij zich indien er iets gebeurt.

Daarnaast moet de alarmknop ook steeds operationeel zijn. Zijn de batterijen van de alarmknop of de gsm net leeg wanneer er iets gebeurt? Dan kunnen ze ook niet meer gebruikt worden.

Ten slotte moet de oudere ook nog in staat zijn om op de alarmknop te drukken. Wat als de persoon flauwvalt of bewusteloos op de grond ligt. Dan kan er niet meer actief op de knop gedrukt worden.

Het staat vast dat een alarmknop een positieve vooruitgang is als waarschuwingssysteem bij ouderen, maar Jane gaat nog verder.

JANE COMBINEERT ALARMKNOPPEN MET SENSOREN

Jane combineert namelijk alarmknoppen met slimme bewegingssensoren. Die sensoren herkennen patronen in het leven van de oudere en kunnen en op basis daarvan meteen opmerken als er iets ongewoons gebeurt.


Bijvoorbeeld: oma staat elke dag op en maakt zich tussen 9 en 10 uur ’s morgens klaar in de badkamer. Is ze om 10:30 uur nog steeds niet uit de badkamer gekomen en wordt er geen beweging meer geregistreerd, dan wordt er een melding verstuurd naar de zorgkring dat er mogelijk iets aan de hand is. Indien in dit geval oma is gevallen en buiten bewustzijn is, kan een enkel alarmknop deze situatie niet oplossen.


KIES ZELF WANNEER EN WIE IN DE ZORGKRING GEWAARSCHUWD WORDT

Naast enkele standaard meldingen, kan je zelf meldingen aanmaken en instellen aangepast aan de situatie van de oudere. Zo kan je zelf meldingen instellen rond: laat of niet wakker worden, niet thuiskomen, toiletbezoek, beweging in bepaalde kamers, etc.

Indien er meerdere personen in de zorgkring zitten van een oudere, kan ieder voor zich kiezen welke meldingen hij of zij ontvangt.

JANE HEEFT 3 ALARMKNOPPEN

Bij Jane kiezen wij voor 3 alarmknoppen waarvan we aanbevelen er 2 te installeren op vaste plaatsen in de woning van de oudere. Deze vaste plaatsen worden gekozen aan de hand van het risico op vallen. Zo raden wij aan om de alarmknoppen te plaatsen in de badkamer en slaapkamer.

Is in ons voorbeeld de oma gevallen in de badkamer, dan kan ze nog wel op de vaste alarmknop in de badkamer drukken die op knie hoogte geïnstalleerd is.

Met Jane heb je dus dubbele zekerheid. Indien er een mogelijk incident plaatsvindt in de woning van de oudere, word je meteen op de hoogte gebracht.

Nog vragen over de Jane-oplossing? Contacteer ons!Op de hoogte blijven?