Wat is Jane?

ouudere

Midden december werd de slimme thuisoplossing Jane gelanceerd. Maar wie of wat is Jane nu eigenlijk, waar dient het voor, hoe installeer je het en natuurlijk ook: hoeveel kost het? Wij leggen Jane van A tot Z uit.

Jane is een slimme thuisoplossing waardoor alleenwonende ouderen langer in hun eigen woning kunnen blijven wonen. Met behulp van discrete bewegingssensoren en alarmknoppen wordt de zorgkring via een mobiele applicatie op tijd gewaarschuwd zodra er iets ongewoons gebeurt in de woning van de oudere. De zorgkring kan bestaan uit één of meerdere personen, zoals bijvoorbeeld de kinderen van de senior.


OP WELKE MANIER DETECTEERT JANE INCIDENTEN?


De oplossing baseert zich op patronen in het leven van de oudere. Die gedragspatronen kunnen zelf ingegeven worden via de Jane-app, maar Jane gaat die zelf ook ontdekken en wordt zo elke dag slimmer. Dit allemaal op een heel discrete manier, zonder aan de privacy van de oudere te raken.

Er worden namelijk geen beeld- of geluidsopnames gemaakt. Jane registreert louter bewegingen en zoekt naar afwijkingen van gekende patronen, of reageert op een druk op de alarmknop.

Alarmknoppen

- Allereerst voorzien we 3 alarmknoppen. Wanneer een alarmknop wordt ingedrukt, komt er een push-melding op de smartphone van iemand (of iedereen) uit de zorgkring. Wij raden aan om 2 van de 3 alarmknoppen vast te plaatsen op specifieke plaatsen in de woning, 1 in de badkamer en 1 in de slaapkamer bijvoorbeeld. De derde alarmknop kan door de oudere rond gehangen worden met het bijgeleverd koortje of bijvoorbeeld op het tafeltje aan de TV liggen.

Regels

- Je kan onze voorgedefiniëerde regels makkelijk activeren in de applicatie om de voornaamste incidenten te detecteren. Zo kan je bijvoorbeeld een melding ontvangen wanneer er tegen 11u nog steeds geen beweging is geweest in de slaapkamer.

- Je kan ook jouw eigen regels instellen specifiek gerelateerd aan de conditie of situatie van de oudere. Zo kan je bijvoorbeeld een melding krijgen wanneer er niet naar het toilet wordt gegaan of de badkamer niet wordt gebruikt.

Gedragspatronen

- De Jane-oplossing zal ook op een automatische manier de gewoontes van de oudere leren kennen en zo elke dag slimmer worden. Vanaf van deze gewoontes of gedragspatronen wordt afgeweken, zal de zorgkring een melding ontvangen.


DE JANE-KIT

Pack_lowres

De Jane-kit bestaat uit verschillende onderdelen: een centrale hub, 6 bewegingssensoren en 3 alarmknoppen. Daarnaast vind je ook al het nodige om alles gemakkelijk te installeren: dubbelzijdige klevers en voetjes om de sensoren te bevestigen, een stroom- en ethernetkabel om de hub te verbinden met het lichtnet en het internet en batterijen voor de sensoren.

PRIJS

Het totale Jane-pakket kost 319 euro. Naast die eenmalige aankoop betaal je 14,95 euro per maand voor de Jane-service, waar het gebruik van de app bij inbegrepen zit. Als exclusief lanceringsaanbod geven we nu tijdelijk 6 maanden Jane-service gratis, wat overeenkomt met een korting van ongeveer 90 euro. Je kan het Jane-pakket aankopen via onze website (link).

INSTALLATIE

De installatie verloopt gemakkelijk en je wordt stap per stap begeleid via onze mobiele applicatie. De oudere doet de installatie best samen met (iemand van) de zorgkring. Je plaatst de bewegingssensoren op de belangrijkste plaatsen van de woning: de slaapkamer, de keuken, de woonkamer, de badkamer… en de alarmknoppen bevestig je op plaatsen waar er veel kans is op een val, zoals onderaan een trap of in de slaapkamer.
Je hoeft voor de installatie niet te boren of gaten te kloppen.

De derde alarmknop kan je ook ergens installeren, of de oudere kan het rond zijn/haar nek dragen met het zwarte koordje. Maak je trouwens ook geen zorgen, onze app begeleid je doorheen het volledige installatieproces dat zo’n kwartiertje duurt.

Toch problemen of vragen bij de installatie? Contacteer ons gerust voor begeleiding via info@jane.be of 0800 29 559.


DE JANE-APP

HP_B2_S3

De Jane-app begeleid je doorheen de registratie, maar is nadien ook de monitor van de zorgkring. Op de app kan je gekende patronen ingeven, alsook wanneer je een melding wil ontvangen. Na de installatie kan je via de app het batterijniveau van alle onderdelen, alsook de temperatuur in de woning zien. Je ziet welke activiteit er geregistreerd is en je krijgt er meldingen zodra er iets ongewoons opgemerkt wordt.

De zorgkring die over de app beschikt, kan uit oneindig veel personen bestaan. Je betaalt hier niets extra voor. Elke persoon valt binnen de prijs van 14,95 per maand voor de Jane-service.

VOORWAARDEN

Ten slotte zijn er ook een paar voorwaarden waaraan de oudere moet voldoen.
- Er dient een internetverbinding in de woning te zijn. De hub staat zo namelijk in verbinding met de bewegingssensoren, de alarmknoppen en de app.
- De oudere moet alleen wonen. Dat er bezoek langskomt bij de oudere, kan natuurlijk wel.
- Er mogen geen huisdieren aanwezig zijn die vrij in de woning kunnen bewegen. Onze bewegingssensoren maken namelijk geen onderscheid in bewegingen van mensen of dieren en kunnen maar van 1 persoon tegelijk bewegingen registreren.

De Jane mobiele applicatie kan op elke smartphone geïnstalleerd worden met een besturingsysteem van minstens iOS-versie 10.3 (voor iPhone) of met minstens Android-versie 5.1 (voor Android-toestellen).

Heb je toch nog vragen over Jane? Ons team staat voor je klaar via info@jane.be of het gratis nummer 0800 29 559.