/ Blog / Woonzorgcentrum Residentie Christoff bouwt extra veiligheid in met Jane

Woonzorgcentrum Residentie Christoff bouwt extra veiligheid in met Jane

Bedden opmaken, vitale parameters observeren en overleggen met de familie van de bewoners. Het is maar een kleine greep uit de taken van het personeel in woonzorgcentra. Zorgprofessionals lopen de benen van onder het lijf en lopen meer en meer het risico op burn-out en depressies. De tijd met de bewoners is kostbaar en dat wilt WZC Residentie Christoff optimaliseren door de samenwerking met Jane.


Directeur van Residentie Christoff, Christoff Wybouw, aan het woord:
“Dankzij deze oplossing zullen zorgverleners hun aandacht gerichter kunnen verdelen. Op die manier wordt de kwaliteit van de zorg verhoogd en genieten de bewoners ook van meer zelfstandigheid.”

Tijd voor een nieuw zorgsysteem

Binnen het traditionele zorgsysteem worden professionals geacht om de arbeidsproductiviteit te verhogen met remote monitoring, domotica-toepassingen en meer zelfmanagement.
Een nieuw zorgmodel dringt zich aan. Het nieuwe zorgmodel focust zich op een zorg buiten de muren waarin een proactieve zorg centraal staat. De proactieve zorg vervangt de huidige reactieve zorg.

W2-blog-1

De senioren zijn vragende partij

Uit ons marktonderzoek in samenwerking met Seniorennet blijkt trouwens dat onze senioren
klaar zijn voor zo’n verandering. Enkele cijfers: 87% doet online bankverrichtingen, 72% gebruikt chatdiensten als WhatsApp en Messenger & 86,3% van de senioren denk na over diensten die hen kunnen helpen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Digitale mogelijkheden worden omarmt wanneer ze hun algemene levenskwaliteit verbeteren, dat spreekt dus voor zich. Tegenwoordig zijn
dat nog vooral de kinderen van de senioren. Op dit moment doet 14,8% van de respondenten beroep hun kind(eren) en nog eens 39,3% zal dat in de toekomst doen. Toch willen senioren hun kinderen niet teveel belasten: 37,5% van de bevraagde senioren vindt zelfs dat dit niet hun taak is.

Hoe kan Jane helpen?

Door de unieke combinatie van alarmknoppen, bewegingssensoren en artificiële intelligentie ontzorgt Jane de volledige zorgkring. Meer nog, de senioren kunnen op een autonome en veilige manier genieten van het leven. In een hybride zorgmodel - met zorg zonder muren - is Jane de slimme zorgoplossing voor alle betrokken partijen. Zowel thuis, als in een zorginstelling.

Tijd voor jouw zorgmodel zonder muren?

Geen toegevingen op kwalitatieve zorg of werkdruk. Wél een hybride organisatie buiten haar muren. Jane ondersteunt jouw team in een zorginstelling als bij senioren thuis. Dankzij het unieke samenspel van sensoren, digitale alarmknoppen en ons uniek, centraal platform met bijhorende API’s, integreren we ons moeiteloos in jouw werking.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op met Thomas Tyteca op +32 (0)465 12 18 89 of connecteer met hem op Linkedin.

Meer weten? Lees meer in onze whitepaper "Jane, de toekomst van de ouderenzorg."

Artikel opgepikt door:
kw.be
hln.be