Henri en zijn oma

Zo’n twee jaar geleden kreeg mijn oma Anna (86) een ongeluk thuis. Gelukkig raakte ze nog tot bij de telefoon, maar net zo goed was ze flauwgevallen en had ze daar de hele nacht gelegen. Toen ze weer naar huis kon, werd het voor ons als familie duidelijk dat we een oplossing moesten zoeken zodat ze toch thuis kon blijven wonen.

Ik heb zelf een bedrijf in Gent waarmee ik inzet op innovatie en technologie als hefboom voor maatschappelijke problemen. Op die manier kwam ik met Jane in contact. Oma was gelukkig meteen mee, want zij moet het ook willen natuurlijk. En als kleinzoon mag je al wat meer. 

 

Ze is nog goed bij de pinken, dus vanaf het moment dat ik haar uitlegde hoe Jane werkt, met bewegingssensoren en een app op mijn iPhone, was ze akkoord. Ze is ook nog heel actief, werkt in de tuin, gaat wandelen en rijdt af en toe zelfs nog korte ritjes met de auto. Dat laatste proberen we haar wel af te raden, maar die vrijheid zal ze niet gemakkelijk opgeven. (lacht)


Dat ze dankzij Jane nog thuis kan wonen, vinden we een grote meerwaarde. We zijn er de familie niet naar om oma tegen haar zin naar een home te laten gaan, dus dit is de beste oplossing voor iedereen.

We merken zelfs dat het onze band als familie versterkt heeft. We zijn nu allemaal op de hoogte via de app, dus ook de familieleden die verder weg wonen, kunnen meepraten. Ze is zelf trouwens nogal een Jane-ambassadeur hoor, mijn oma. (lacht) Trots vertelt ze dan aan haar vriendinnen dat haar kleinzoon dit allemaal voor haar geregeld heeft.”

Henri Jacobs, Jane-gebruiker

Contacteer ons

Benieuwd wat Jane voor jou kan betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak om kennis te maken